Stichting Present Assen

Adres Aak 29 (Geen bezoekadres)
Postcode + plaats 9408CD Assen   
Categorie Vrijwilligerswerk
Contact 06-51705911
stichtingpresent.nl/assen/
www.facebook.com/presentassen
info@presentassen.nl

Beschrijving

Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Er is een mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in de eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement.
Voor vrijwilligers: Dat kan eenmalig op projectbasis, waardoor je met elkaar een zinvolle en goed bestede dag beleeft. Ook als een groep -op structurele basis- zich voor een ander wil inzetten, kunnen groepen vrijwilligers zich bij ons aanmelden.
Voor hulpvragers: Stichting Present werkt bij al haar projecten samen met organisaties in zorg, welzijn en wonen. De vrijwilligers zetten zich in voor projecten zoals: Opknappen van verwilderde tuinen - Helpen bij verhuizingen - Dagje uit met bewoners van een zorginstelling - Schoonmaken en opruimen - Schilderen van een verwaarloosde woning - Koken en spelletjes doen in een vrouwenopvang. Voor elk project van Present geldt dat het vrijwilligerswerk altijd ter aanvulling of ondersteuning moet zijn van de professionele zorg.

Present is dus zelf geen hulpverlener, de professional houdt altijd zelf de verantwoordelijkheid voor de cliënt. De praktijkervaring leert dat voor cliënten de projecten van grote waarde kunnen zijn. Een groep vrijwilligers kan uiteraard niet al hun problemen oplossen. Maar er gebeurt wel iets, hun werk geeft hen wel een zetje in de goede richting.
AZC Assen en statushouders: Stichting Present heeft in de afgelopen jaren allerlei activiteiten opgestart. Een groot aantal van deze activiteiten vindt plaats op het AZC. Ook buiten het AZC zijn we actief. Met activiteiten buiten het AZC, willen we ook statushouders in Assen gaan betrekken. Door het grotere aantal bewoners van het AZC en doordat ook statushouders mee doen in onze activiteiten, kunnen we de inzet van vrijwilligers gebruiken.

Coördinator praktische- en sociale projecten, Yvonne de Haan 06-51705911

Coördinator activiteiten rondom AZC en statushouders in Assen Anne-Marie Schipper 06-40727785


Wanneer

Van maandag tot en met vrijdag telefonisch en via e-mail bereikbaar.Terug naar boven