Regionaal meldpunt voortijdig schoolverlaten Noord Midden Drenthe (RMC)

Adres Noordersingel 33
Postcode + plaats 9401JW Assen   
Categorie Werken en leren
Contact 0881230999
www.assen.nl/ook-meedoen/vroegtijdig-schoolverlaters
Instagram: RMCNoordenmiddendrenthe
Leerplicht-RMC@assen.nl

Beschrijving

Je bent tussen de 18 en 23 jaar en gestopt met je opleiding… En nu? Wil je een andere opleiding? Wil je gaan werken? Wil je werken en leren combineren? Weet je niet wat je wilt of kunt…Dan zit je goed bij het RMC (Regionaal Meld- en Coördinatiepunt voortijdig schoolverlaters).
Samen met een begeleider van het RMC ga je dan aan de slag om er voor te zorgen dat je voor je 23ste weer bezig bent met het behalen van je startkwalificatie of bezig bent met een ander passend traject. Een startkwalificatie is een HAVO diploma of een MBO 2 diploma.

Hoe werkt het?
Natuurlijk mag je zelf contact opnemen! Maar in de meeste gevallen zal ook je oude school je aanmelden als je nog geen startkwalificatie hebt. Het RMC neemt dan contact met je op.
Wat kost het?
Niets. Het RMC is er voor jou en daarom is de begeleiding gratis.

Gratis interessetest
Keuze genoeg, maar welke opleiding past bij jou? Meld je aan voor het maken van een gratis interessetest. Mailen kan naar leerplicht-rmc@assen.nl onder vermelding van gratis interessetest.

Wanneer

Je woont in één van de volgende vijf gemeentes: gemeenten Assen, Aa en Hunze, Midden-Drenthe, Noordenveld en Tynaarlo. Je bent tussen de 18 en 23 jaar en gestopt met je opleiding en je hebt nog geen startkwalificatie.

Terug naar boven